regnskogen Kristen web-TV

israel i sharm el sheik

Klimakonferansen er nå over. Bruk linken for å komme ditNRK oversiktside fra konferansen

Kristen webside om klimaendringer + Jødisk webside + Hva er Tikkun Olam?

Jeg forsøker å klargjøre Israels og jødedommens bibelske mandat til å handle i vår tid. Og de kan få resten av verden med seg. Pga. konservativ amerikansk politikk har deler av evangelisk kristen tro havnet på feil side i denne saken. Mange (Republikanere) mener at mennesket ikke kan påvirke Skaperverket fordi Gud er allmektig og styrer det. De bruker evangelisk kristen tro til å fremme denne tanke. Den underliggende ide er at man skal fjerne alle klima-avgifter fordi de ikke har noen effekt, og på den måten få fart på amerikansk økonomi. Ideologien har stor oppslutning blant de eldre.

På den andre side har vi jødedom som mener vi mennesker har et mandat til å reparere verden. (Tikkun Olam). Vi mennesker påvirker skaperverket gjennom våre handlinger. Landet Israel har en spesiell oppgave, kulturelt, religiøst og politisk for å reparere verden.

Det er også evangelisk kristne bevegelser i USA blant de unge som ønsker å gjøre noe med klimaet. De fanger opp det store antall unge som faller fra troen pga. den eldre generasjon.

Vi har også et kristent skapelses-syn som underbygger at vi skal gjøre noe med klimaproblemene.

BKI  Klima -artikler (engelsk) 

hva er tikkun olam? | link til cop27 i SHARM EL-SHEIKH 

både israelere og jøder stiller opp hundre prosent på klimakonferansen, cop 27, i sharm el sheikh. I tillegg til  opp til 1000 (eller flere fra israel), vil det komme jøder fra alle verdens kanter. Dette er oppfyllelsen av det som står tydelig i Talmud, om at hele verden skal spørre jødene i jerusalem om hvorfor det er så varmt i været. 

det skjer også noe helt spesielt i Israel. Den koalisjonen som Netanyahu holder på med å bygge opp vil inkludere jøder på ytre høyre fløy. Dette er religiøse jøder som vil ønske å presentere Bibelen på COP27.

Les om global oppvarming,  gå til vår nettkirke eller magasinet Vekteren


ENGLISH - PRESS HERE

FRA BIBELKUNNSKAPSNETTET - ENGLISH SPOKEN:

HUSK AT GUD ALLTID ER PÅ DIN SIDE NÅR DU vil tjene ham

Du kan stole på at Gud leder deg

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. John.3,16 . Gå inn på alphakurs-web. Les også om GLOBAL OPPVARMING i Bibelen (English here) or hebrew!

Naturfag

Klimaskole

Her kan du lære om klima mens du studerer Bibelen, hvordan været endrer seg og hvordan det vil se ut i fremtiden. Du finner også linker til klimaforskning og til et enkelt videokurs.

Kristen tro

Kristen webside

Bibelkunnskapsnettet har websider for det meste: WebTV, undervisning, magasin mm. og en nettkirke .Du kan også få tilsendt bladet Vekteren 4 ganger i året. Om du ønsker kan du herfra gå inn på medarbeidernes websider. Svenn Thommy