english Kristen web-TV

israel Og Klimakonferanse i Dubai 2023

Konferansen startet 30 november i 2023 og Israel skulle ha vært en hovedaktør. Krigen i Gaza stoppet dette, men nå må klimasaken inn på dagsorden igjen. Klimaendringer rammer jøder akkurat like mye som arabere

les om klimakonferanse i Azerbaijan 2024

Følg med på Klimakonferansen i Dubai, startet  30 november 2023

Klimaendringer gir en vei til fred i Midt-Østen. UAE, Saudi Arabia, Jordan og Israel hadde store planer for COP28 i Dubai. Dette utvikles under Abraham-avtalene. Om den nåværende krigen mellom palestinerne og Israel skulle forpurre disse må vi huske på at de som nå kriger er i 'samme båt'. Klimaendringene vil ramme Gaza og Tel Aviv likt. 

Artikkel om COP28

jødedom og global oppvarming

 * Les artikkel | Israel=klima * klima=israel

temperatur i Jerusalem | tel aviv

De aller fleste jøder er oppmerksomme på høyere globale temperaturer i vår tid, fordi man mener det står om det i Talmud. Man forsøker å finne ut grunnen til at temperaturen øker. Denne artikkelen peker på at global oppvarming kan skyldes avgudsdyrkelse, og at kampen mot slikt er helt sentralt i jødedommen. Er dagens industrialisering en slags avgudsdyrkelse?
Når vi leser om endetidens varme i Johannes Åpenbaring (f.eks. kap.16,8) referer det gjerne til Babylon som ligger like ved Bagdad i Irak. Temperaturen der kan i dag ligge +8-10C over normalt, som viser at vi har klimaendringer. En annen by, som har Bibelsk betydning, er Ninive som i dag er byen Mosul i Iran.

israel i sharm el sheik

Klimakonferansen er nå over. Bruk linken for å komme dit +NRK oversiktside fra konferansen

Kristen webside om klimaendringer + Jødisk webside + Hva er Tikkun Olam?

Jeg forsøker å klargjøre Israels og jødedommens bibelske mandat til å handle i vår tid. Og de kan få resten av verden med seg. Pga. konservativ amerikansk politikk har deler av evangelisk kristen tro havnet på feil side i denne saken. Mange (Republikanere) mener at mennesket ikke kan påvirke Skaperverket fordi Gud er allmektig og styrer det. De bruker evangelisk kristen tro til å fremme denne tanke. Den underliggende ide er at man skal fjerne alle klima-avgifter fordi de ikke har noen effekt, og på den måten få fart på amerikansk økonomi. Ideologien har stor oppslutning blant de eldre.

På den andre side har vi jødedom som mener vi mennesker har et mandat til å reparere verden. (Tikkun Olam). Vi mennesker påvirker skaperverket gjennom våre handlinger. Landet Israel har en spesiell oppgave, kulturelt, religiøst og politisk for å reparere verden.

Det er også evangelisk kristne bevegelser i USA blant de unge som ønsker å gjøre noe med klimaet. De fanger opp det store antall unge som faller fra troen pga. den eldre generasjon.

Vi har også et kristent skapelses-syn som underbygger at vi skal gjøre noe med klimaproblemene.

Johannes åpenbaring har spesielt sett på Babylon

Byen ligger utenfor Bagdad i Irak og kan sees som en del av byen.

På Wikipedia leser vi: Babylon (akkadiskBabili(m)[1] sumerisk logogram KÁ.DINGIR.RAKI [1] hebraisk: בָּבֶל, Bābel[1] gresk: Βαβυλών, Babylōn) var en akkadisk bystat opprettet i 1867 f.Kr. i oldtidens Mesopotamia. Levningene finnes i dagens provins Babil i Irak, utenfor provinsens hovedstad Al-Hilla, omkring ti mil eller 85 km sør om dagens Bagdad. Alt som gjenstår av den opprinnelige kjente byen fra oldtiden i dag er en høyde (eller tell) av knuste leirmurstein fra bygninger og andre bruddstykker på den fruktbare sletten mellom elvene Tigris og Eufrat. Byen i seg selv ble bygd på Eufrat, og var delt i to like store deler på elvens venstre og høyre bredde med bratte demninger som holdt ute elvens sesongmessige oversvømmelser.

Bibelen refererer til byen som en handelsby som bl.a. handlet med olje.

John. Åpb. kap.19, 11.Kjøpmennene på jorden skal gråte og sørge over henne fordi ingen kjøper skipslastene deres lenger: 12 skipslaster av gull og sølv og edelstener og perler, lin og purpur og silke og skarlagen, all slags velluktende tre, alle slags gjenstander av elfenben og kostbart tre, av kobber og jern og marmor, 13 kanel og krydderier, røkelse og salveolje og virak, vin og olje, fint mel og hvete, storfe og småfe, hester og vogner og slaver, levende mennesker.Her viser Bibelen at babylon gjelder verdenshandel.

Ut fra byen Babylon kan vi trekke et handelsmarked som strekker seg mellom Iran, Irak, Saudi Arabia og UAE. Dette er oljeland som forsyner verden med fossil energi. 

kongene fra østen er kina

Må ta en ting om gangen her, fordi det er vanskelige ting. Man har snakket om dette i årevis, men nå skjer det rett for våre øyne og det er først da vi forstår det som skjer. Det er et tegn på at vi er i en eschatologisk tid. *(endetid). Nå er Kina på banen (kongene fra Østen - John. Åpb. kap.16,12).

John. Åpb. 16, 12 Den sjette engelen tømte sin skål i den store elven Eufrat. Vannet i den tørket bort, så det kunne ryddes vei for kongene fra Østen. 13 Og jeg så at det ut fra dragens og dyrets og den falske profetens munn kom tre urene ånder som lignet frosker. 14 Dette er demoniske ånder som gjør underfulle tegn, og de drar ut til kongene i hele verden for å samle dem til krigen på Guds, Den allmektiges store dag

Kineserne har fått til et samarbeid mellom Iran og Saudi-Arabia. Alt går på olje. Mens USA (under Biden) og Europa går inn for halvering av klimautslipp frem mot 2030, kan det bety økte utslipp pga. dette 'babelske' initiativ. I 2030 vil Midt-Østen kunne oppleve Åpb.16,8. (*) https://thediplomat.com/2023/03/why-china-is-looking-for-a-bigger-role-in-the-middle-east/
israel leder solenergi

israel, solenergi og landbruk

Forskere fra Hebrew University of Jerusalem utvikler selektive solenergiceller som produserer grønn elektrisitet samtidig som de tillater landbruk på bakken nedenfor. Dermed løser man et velkjent problem ved overgang til grønn energi i Israel: At solceller tar den plassen man kunne trenge for et dyrkingsareale.

BKI Klima -artikler (engelsk)

hva er tikkun olam? | link til cop27 i SHARM EL-SHEIKH

både israelere og jøder stiller opp hundre prosent på klimakonferansen, cop 27, i sharm el sheikh. I tillegg til opp til 1000 (eller flere fra israel), vil det komme jøder fra alle verdens kanter. Dette er oppfyllelsen av det som står tydelig i Talmud, om at hele verden skal spørre jødene i jerusalem om hvorfor det er så varmt i været.

det skjer også noe helt spesielt i Israel. Den koalisjonen som Netanyahu holder på med å bygge opp vil inkludere jøder på ytre høyre fløy. Dette er religiøse jøder som vil ønske å presentere Bibelen på COP27.

Les om global oppvarming, gå til vår nettkirke eller magasinet Vekteren


ENGLISH - PRESS HERE

FRA BIBELKUNNSKAPSNETTET - ENGLISH SPOKEN:

HUSK AT GUD ALLTID ER PÅ DIN SIDE NÅR DU vil tjene ham

Du kan stole på at Gud leder deg

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. John.3,16 . Gå inn på alphakurs-web. Les også om GLOBAL OPPVARMING i Bibelen (English here) or hebrew!

Naturfag

Klimaskole

Her kan du lære om klima mens du studerer Bibelen, hvordan været endrer seg og hvordan det vil se ut i fremtiden. Du finner også linker til klimaforskning og til et enkelt videokurs.

Kristen tro

Kristen webside

Bibelkunnskapsnettet har websider for det meste: WebTV, undervisning, magasin mm. og en nettkirke .Du kan også få tilsendt bladet Vekteren 4 ganger i året. Om du ønsker kan du herfra gå inn på medarbeidernes websider. Svenn Thommy