regnskogen Kristen web-TV

sommer i spania - vinter i norge

Når det er sommervær i sør-Spania kan det snø i Norge. Dette bildet viser utbredelsen av varme fra europa i forhold til Norge. Langs sørlandskysten kan det være en aning av varmen fra kontinentet, men nordover regjerer polarkulde.


varme i Europa - SNØ I norge

Om noen skulle være i tvil, så er Norge et 'annerledesland'. Været snur i Skagerak (*se lenger nedover). Sørover er det stort sett over 10 varmegrader (også i Jerusalem), mens nordover (f.eks i Oslo) er det kuldegrader. Jeg skriver litt om varmebølgen fra Jerusalem til København på denne websiden.
Les om SSW over Europa.

NÅ SIER DE FRA I SKIMILJØET


Statsmeteorolog sier fra
webcam fra planica i slovenia


Hva vil skje med vintersporten? NRK spør om hva som vil skje nå når topputøvere opptrer som klima-alarmister. I avisen VG har de flere artikler: Skiskytterne sier nå i fra

Norge har ca. 1 million klimafornektere der stort sett alle elsker vinteridrett (på TV).
Men på tide å heve stemmen?
Det er hvite middelaldrende menn som husker den 'gamle norske vinteren'. Vil de fortsatt heie på kvinner og menn på ski, som bruker mye tid på å si ifra om et varmere klima? Og at vinteren fra 1950 aldri vil vende tilbake?

* Skiskytter-VM i Oberhof .  8-19 februar? (Accuweather)
Oberstdorf (819 moh) og Val Di Fiemme (1207 moh) * Klingenthal  Garmisch Partenkirchen (705 moh) under Tour De Ski 2023 og andre skisteder -
Zagreb - Bischofshofen (558 moh)
* World Cup langrenn Les Rousses 28-29 januar

Her ser vi vindkartet.
Det snur midt i Skagerak:

https://www.yr.no/nb/kart/vind

Påske og pinseliljer og jerusalem

Når det nye året 2023 starter opp legger vi merke til at vi har samme temperaturer i Jerusalem, Paris og London. Heller ikke København faller utenfor et felles regime på kontinentet fra Skagerak til Midt-Østen. Dette vil kunne bety at vekståret for korn og grønnsaker vil passe sammen i området. riktignok er det frem i tid at vi kan høste bygg i påsken og hvete i pinsen på samme tid som de gjør det i Israel, og som vi leser om i Bibelen (3.mosebok kap.23.) I dag ligger Norge 50 dager etter Israel på hvetehøsten

Men som en begynnelse kan vi jo studere de blomster som vokser ganske parallelt med kornet i Israel. I det store bildet kan vi si at påskeliljer vokser samtidig med byggkornet (som høstes i påsken i Israel), og pinseliljer vokser sammen med hvetekornet (som høstes i pinsen.) Når slike blomster har samme vekstsesong over hele Europa kan vi begynne å snakke om at vi er på vei mot et felles kornår i Europa som passer med det vi leser om i kapitel 23 i 3.Mosebok.


BKI Klima -artikler (engelsk)

fra siste Klimakonferanse (Cop27) + Bibelsk Skapelsesteologi + Jetstrømmer

Knut Sørsdals CCS forskning med
Jesus-vekkelsen OG KLIMA 
Gå til klima-videokurs 


KLIMAVITENSKAPENS ABC

Dette er en kortutgave for dem som ikke skjønner eller finner klimavitenskapen vanskelig. Siden Tyndall (1859) har absorpsjonen av CO2 blitt målt til minste detalj, ikke av klimaforskere, men av fysikere og kjemikere i laboratorier over hele verden. Målinger fra verdensrommet og på jordoverflaten bekrefter at CO2 absorberer mer og mer stråling. Fysikk, kjemi, biologi, geologi, jordbruk, økologi, oseanografi, glaciologi og mer - alt viser at global oppvarming er reell og forårsaket av menneskelig aktivitet.

Vi kjenner drivhuseffekten veldig godt, og de egenskapene til klimagassene som skaper en forsterket drivhuseffekt er enkelt å måle i et laboratorium. CO2 har en spesiell funksjon naturlig. Det absorberer varmestråling veldig effektivt. Det har med vibrasjons- og rotasjonsegenskapene til selve molekylet å gjøre. Strukturen til molekylene deres gjør dem spesielt effektive til å absorbere varmestråling mens de viktigste atmosfæriske gassene, nitrogen og oksygen, i det vesentlige er transparente for det. Vi kan enkelt måle deres egenskaper i laboratorier, og utlede dem fra kvantefysikk. Denne evnen til å absorbere og slippe ut infrarød energi er det som gjør CO2 til en effektiv varmefangende klimagass.


https://theconversation.com/scientists-understood-physics...https://www.tandfonline.com/.../10.1080/14786446308643443https://www.livescience.com/37743-greenhouse-effect.html

Et nytt sett med studier, publisert i tidsskriftene Nature and Nature Geoscience, beskriver oppvarmingen i vår tid. Arbeidet viser at perioden mellom slutten av det 20. og begynnelsen av det 21. århundre er første gang jordas klima har endret seg i planetskala. De siste 51 årene har 98 prosent av planeten hatt sine varmeste perioder på to tusen år, ifølge studiene.

https://www.nature.com/articles/s41561-019-0400-0 https://www.nature.com/articles/ncomms14845https://www.scientificamerican.com/.../global-warming-is.../

2. CO2et i atmosfæren inneholder informasjon om hvor det kommer fra slik at forskere kan se at økningen av C02 stammer fra vårt forbruk av fossile brensler. Karbonet fra fossile brensler har et annet isotopsignal enn C02 som kommer fra naturlige kilder. Det er som et fingeravtrykk. Som DNA-bevis i en drapsetterforskning.

https://www.rug.nl/.../oxygen-isotopic-signature-of-co2...https://www.tandfonline.com/.../10.1080/14786446108643138https://www.historicalclimatology.com/studies-atmospheric...

3. NASA har observert drivhuseffekten globalt.Dette er den første beregningen av Jordens totale strålingspådriv der globale observasjoner tar hensyn til effekten av aerosoler og klimagasser. Dette er direkte bevis for at våre aktiviteter forårsaker endringer i jordens energibalanse.

https://climate.nasa.gov/.../direct-observations.../...

Les om global oppvarming, gå til vår nettkirke eller magasinet Vekteren


ENGLISH - PRESS HERE

FRA BIBELKUNNSKAPSNETTET - ENGLISH SPOKEN:

HUSK AT GUD ALLTID ER PÅ DIN SIDE NÅR DU vil tjene ham

Du kan stole på at Gud leder deg

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. John.3,16 . Gå inn på alphakurs-web. Les også om GLOBAL OPPVARMING i Bibelen (English here) or hebrew!

Naturfag

Klimaskole

Her kan du lære om klima mens du studerer Bibelen, hvordan været endrer seg og hvordan det vil se ut i fremtiden. Du finner også linker til klimaforskning og til et enkelt videokurs.

Kristen tro

Kristen webside

Bibelkunnskapsnettet har websider for det meste: WebTV, undervisning, magasin mm. og en nettkirke .Du kan også få tilsendt bladet Vekteren 4 ganger i året. Om du ønsker kan du herfra gå inn på medarbeidernes websider. Svenn Thommy